Socijalistička bolivarska radnička centrala predlaže nacionalizaciju bankarskog sektora

wil_rangel_propone_nacionalizar_la_banca_y_salir_contra_fedecamarasPredsednik Federacije jedinstva radnika naftne industrije i glavni predstavnik Socijalističke bolvarske radničke centrale, Vils Rangel, dao je potpunu podršku predsedniku države Nikolasu Maduru nakon izborne pobede desnice.

„Nećemo dozvoliti da nam u ovoj zemlji smaknu niti jedno slovo, ni zarez iz Zakona o radu”,rekao je Rangel i dodao da će radnici „izaći na ulice da brane zakone koje je donela Revolucija” i da „zauzmu Fedakamaras i Narodnu skupštinu”.

„Predsedniče Maduro, računajte sa radničkom klasom. Mi kao većinska centrala u ovoj zemlji, proglašavamo se u stanju pripravnosti pred napade koje priprema Fedakamaras sa svojim plaćenim poslanicima”, poručio je Rangel predsedniku.

Vils Rangel je predložio da se održi sastanak radnika iz sindikalnih organizacija širom zemlje radi „otvaranja stalne debate”, povrh toga predloživši nacionalizaciju bankarskog sektora za izgradnju sistema u kojem se garantuje dodela i raspodela državnih subvencija.

„Reformisaćemo poreze na dobit. Nacionalizujmo banke. Treba da izgradimo planski sistem dodeljivanja ekonomskih resurasa tamo gde se garantuju subvencije radničkog predsednika”.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.resumenlatinoamericano.org/2015/12/09/central-bolivariana-socialista-de-trabajadores-propone-nacionalizar-la-banca-y-salir-por-fedecamaras/

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.