Prodaje bubreg preko Fejsbuka da prehrani porodicu!

Foto: Fejsbuk

Jedan 33-godišnji muškarac iz pojasa Gaze je okačio na Fejsbuku oglas za prodaju sopstvenog bubrega kako bi prehranio svoju porodicu, prenosi Al-Bawaba.1

Ovaj čovek živi u Kan Junisu i diplomirao je komunikacioni inženjering, i kaže da su uslovi života u Gazi nepodnošljivi, pa nema drugu alternativu sem da proda bubreg. Al-Bawaba nije otkrila njegovo ime da zaštiti njegov identitet iako je njegov status na Fejsbuku javan.

Njegov status na Fejsbuku je objavljen juče, uz puno ime i prezime, fotografiju, i broj telefona.

On je saopštio za ovaj list da je ponuda ozbiljna i da je spreman da u najkraćem mogućem roku obavi operaciju.

“Spreman sam da prodam jedan bubreg za stambeni prostor, novac ili posao. Ovakav život ne mogu više da podnesem. Nadam se da ćete svi podeliti ovaj status, tako da se prodaja obavi što je brže moguće.”

On je dodao da je spreman da obavi sve potrebne medicinske preglede i da će kupac morati da organizuje put i operaciju jer on nema novca.

Naglasio je i da ne traži fiksni iznos za njegov bubreg, nego da će prihvatiti bilo koji iznos koji će mu obezbediti pristojan život.

U saopštenju za Al-Bawaba kaže da zna da nije jedini koji želi da proda svoj bubreg, jer je većina ljudi u pojasu Gaze nezaposlena.

Preko 60% stanovništva Gaze je nezaposleno, dok 70% živi ispod granice siromaštva, saopštila je novinska agencija QudsNet.2

Prema izveštaju Svetske banke, to je najveća stopa nezaposlenosti u svetu.

 

 

Liked it? Take a second to support Milica Nikolić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. http://www.albawaba.com/loop/one-gaza-man-selling-his-kidney-feed-his-family-838348  

  2.  http://www.princip.info/2016/04/26/sta-to-rade-izrael-i-egipat-nezaposlenost-u-gazi-60-ispod-granice-siromastva-70-populacije/  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.