Izraelski doseljenici oskrnavili hrišćanske grobove u Jerusalimu

Izraelski doseljenici oskrnavili hrišćanske grobove u Jerusalimu
Foto: AFP

Prema lokalnim medijima, dva neidentifikovana muškarca provalila su 1. januara na protestantsko groblje koje se nalazi na Sionskoj gori u Jerusalimu i oskrnavili preko 30 palestinskih grobova. Bezbednosni snimak, koji prikazuje osumnjičene za to delo, masovno je deljen na društvenim mrežama.

U saopštenju za javnost, nadbiskup Hosam Naum osudio je vandalizam na poštovanom protestantskom groblju na planini Sion u okupiranom gradu.

„Ovaj čin nije samo kukavički već i odvratan, i svaka osoba koja ima krv kroz vene odbacila bi takvo ponašanje“, rekao je Naum na konferenciji za novinare. „Ovo zaista pokazuje jasan zločin iz mržnje prema hrišćanima u Jerusalimu, koji apsolutno odbacujemo i osuđujemo“, dodao je on.

Palestinski pokret otpora Hamas objavio je zvanično saopštenje u kojem se navodi da „najoštrije osuđuju upad grupe ekstremističkih cionista na protestantsko groblje u okupiranom gradu Al-Kuds, razbijajući nadgrobne spomenike i gazeći ih, u kriminalnom i rasističkom ponašanju koji krši sve božanske zakone i međunarodne norme. Smatramo da je fašistička okupaciona vlada u potpunosti odgovorna za ove zločine.”

„Potvrđujemo da eskalacija zločina okupacije i njenih doseljenika u napadu i skrnavljenju islamskih i hrišćanskih grobova u okupiranom gradu Al-Kuds otkriva istinu ovog uzurpatorskog entiteta i agresivnu prirodu cionističkih ekstremista protiv palestinskog naroda, njihove zemlje i njihovih svetinja“, dodaje se u saopštenju.1 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

  1. https://thecradle.co/Article/news/20022  

Leave a Reply

Your email address will not be published.